EÜ, 14 bayrak alarak bu kategoride tüm üniversiteler arasında beşinci oldu. Bu yıl EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulundan mezun olan down sendromlu öğrenci Selin Durgut’un YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar için hazırladığı hediyeyi törende Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Özvar’a takdim etti.
Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla 2018’den beri “Engelsiz Üniversite Ödülleri” verildiğini söyleyen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bu yıl Engelsiz Üniversite Ödülleri için 112 üniversitemizden toplam bin 709 başvuru yapılmıştır. 48 panelist tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, 76 üniversite toplam 319 bayrak alma hakkı elde etmiştir. Bu bayraklardan 228’i mekanda erişilebilirliğe verilen turuncu bayrak, 55’i eğitimde erişilebilirliğe verilen yeşil bayrak ve 36’sı da sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen mavi bayrak olmuştur. Bayrak kazanan üniversitelerimizi tebrik ediyorum. Geldiğimiz noktada mekan erişilebilirliği konusunda pek çok üniversitede önemli gelişmeler kaydedilmiş olmakla birlikte eğitimin ve program içeriklerinin farklı engel grubundaki öğrenciler için erişilebilir olması adına daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.
“Engelsiz Üniversite mottosu kurum kültürü haline geldi”
“Engelsiz Üniversite” mottosunu tüm üniversitede bir kurum kültürü haline getirdiklerini ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Engelsiz Üniversite kriterlerimizi tüm kampüs genelinde benimseyerek kurum kültürü haline getirme çalışmalarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. YÖK tarafından gerçekleştirilen 2024 Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde ‘Engelsiz Program Nişanı’ kategorisinde iki programımız program nişanı ödülü alırken, üç alanda 14 bayrak ödülüne layık görüldük. Ödülümüzü YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden almanın mutluluğunu yaşadık. Kazandığımız ödüller, üniversitemizin engeliz bir yükseköğretim kurumu olduğunu bir kez daha tescil etti. Ege Üniversitesinde engelsiz üniversite kavramının bir kültüre dönüşmesinden ve sürdürülebilir bir konsepte taşınmasından büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Tüm birimleri ile iş ve hizmet akış süreçlerinin uluslararası standart ve kalitede olduğunu tescilleyen; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini alan bir üniversiteyiz. Tam akredite öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak kalite ve sürekli iyileştirme anlayışı, engelsiz bir yükseköğretim kurumu olma vizyonu ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Engelli paydaşlarımızın eğitim öğretim ve araştırma geliştirme başta olmak üzere kültür, sanat ve spor faaliyetlerine katılım süreçlerinde karşı karşıya kaldıkları zorlukları ortadan kaldırmaya devam edeceğiz. Bizleri hep daha iyiye teşvik ederek destekleyen YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza, ‘Engelsiz Üniversite’ mottosu ve büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimize, akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
14 bayrak 2 nişan
Ege Üniversitesinde; Tıp Fakültesi Merkez Yemekhanesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Binası, Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi KBB Polikliniği, EGEMATAL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile İletişim Fakültesi “Mekanda Erişim” bayrağı almaya hak kazandı. Emel Akın Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve İletişim Fakültesi “Eğitimde Erişim” bayrağı alırken; Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Emel Akın Meslek Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakültesi ise “Sosyo Kültürel Faaliyetlerde Erişim” bayrağının sahibi oldu. EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü “Otizm Spektrum Bozukluğu” kategorisinde, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü ise “İşitme Engelli” kategorisinde engelsiz program nişanı almaya hak kazandı.
Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere 2018 yılından bu yana “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” olmak üzere iki ayrı alanda Engelsiz Üniversite Ödülleri veriliyor. Engelsiz Üniversite Bayrakları; turuncu bayrakla “Mekanda Erişilebilirlik”, yeşil bayrakla “Eğitimde Erişilebilirlik” ve mavi bayrakla ifade edilen ise “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” olmak üzere üç kategoride, farklı engel gruplarına erişilebilirlik sağlayan üniversitelerin ilgili programlarına da “Engelsiz Program Nişanı” veriliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024